Efter musik och film kommer nu – streamade möbler. ”Möbler är dyrt och ingen har lust att lägga ut flera hundra tusen på ett bräde när en ny lägenhet ska inredas”, säger Sandra Kinnmark på Beleco.

TEXTEN ÄR ETT URDRAG UR EN ARTIKEL, PUBLICERAD AV MARKET.SE 26 OKTOBER 2017

Try it before you buy it” är något av devisen för svenska Beleco. Företaget tyckte sig se ett hål i inredningsmarknaden och skapade därför ett design on demand-koncept där den som är intresserad av hållbar design kan hyra möbler.

Stockholm och Mälardalen är först ut, men under 2018 är ambitionen att Beleco ska expandera till fler städer. Att hyra finns då möbler från ungefär sextio varumärken i mid/high end-segmentet.

Sandra Kinnmark, marknadschef på Beleco, beskriver kunderbjudandet såhär:

– Kunden betalar per månad och kan sedan byta ut produkten mot en helt ny möbel, en ny färg eller ny design.

Månadskostnaden varierar alltså beroende på det ursprungliga priset. Det billigaste alternativet startar på 50 kronor i månaden. Närsomhelst kan kunderna köpa loss möbeln för mellanskillnaden.

– Vi har allt från soffor och bord till belysning och unik konst från svenska formgivare. Eftersom streaming tillåter att man provar sig fram hoppas vi att svenskarna vågar lite mer och nytt i hemmet. Är du supersugen på en blå sammetssoffa kan du skaffa en utan att behöva känna att den ska hålla i tio år, säger Sandra Kinnmark.