Beleco träffade Residence Magazine för att prata om Belecos vision och framtidsplan.

Foto: Henrik Nero

Följande text är ett urdrag ur denna artikel, först publicerad av Residence Magazine.

Är din inredningssmak lika föränderlig som säsongens trender? Då kanske den här tjänsten kan vara något för dig. Nu kan du nämligen ”streama” heminredningen tills du tröttnar.

Trender kommer och går och även smaken förändras över tiden. Att investera i en kostsam inredningspryl eller möbel kan därför stå dig dyrt, i alla fall om du bestämmer dig för att du vill byta ut och köpa nytt regelbundet. Konceptet går ut på att du betalar för möblerna i den takt du använder dem. Du slipper alltså bli fast med inredning du tröttnar på – och behöver inte lägga tid på att försöka sälja möblerna vidare.

Residence har pratat med Sandra Kinnmark, marknadschef på Beleco, vars mål är att bli en ledande marknadsplats för begagnade möbler inom premiumsegmentet.

Till vem riktar sig er tjänst?

– Millenials som vill ha schysst inredning men som inte vill bidra till slit och släng-mentaliteten. Inredning är dyrt och du kanske inte vill lägga 300 000 kronor på ett bräde utan vill testa dig fram och se om du trivs med möblerna hemma. Allt fler köper inredning på nätet idag och vi tycker att möbler ska också vara som Spotify, där du kan avsluta hyrandet när du vill, vi kallar det för att streama möbler.

Hur många varumärken erbjuder ni i dagsläget och vilka är på ingång?

– I dag har vi 60 stycken inredningsmärken i vårt sortiment där de flesta är high end brands, men snart vi kommer att kunna erbjuda fler. Vi knöt nyligen till oss det danska premiumbrandet Menu.

Vilken typ av inredningsstil erbjuder ni?

– Vi har en blandning av tidlösa och trendiga produkter i webbshoppen men vi har en tydlig strategi att jobba med hållbara varumärken, allra helst produkter med bra kvalité som bara blir snyggare ju mer man använder dem.

Berätta om era kommande projekt?

– Just nu arbetar vi med att utveckla vår stylingtjänst genom att knyta till oss inredare som kan hjälpa privatpersoner att inreda sina hem.