Visa alla stories

Grattis BabyMocs. Ni har blivit med pop-up!

Vinnaren av vår pop-up-tävling är utsedd. BabyMocs valdes ut bland 500 ansökningar för sina hållbara och medvetna barnskor som hjälper både planet och människor. Nu väntar en egen, fullt inredd, pop-up på Grev Turegatan 18, den 17-19 januari 2020.

Vi tackar givetvis för alla fantastiska och kreativa bidrag. För oss och vår partner xNomad var det ingen lätt utmaning att välja ut bara en vinnare. Men, till slut fastnade vi för BabyMocs och deras spännande koncept. Vi sökte en vinnare som liksom oss arbetar för en mer hållbar utveckling och en bättre värld.

Läs BabyMocs motivering här, inskickad av grundaren Frida Grundström: 

BabyMocs är Skandinaviens första veganska barnskor - skor gjorda på restprodukterna ifrån ananas. BabyMocs syfte är att hjälpa till att skapa en hållbarare planet för våra barn som ska gå på den. Men det primära syftet är inte att sälja skor. Jag startade BabyMocs för att kunna finansiera ett helt skiljt projekt där ambitionen är att under 2020 färdigställa en plattform för att möjliggöra att hemlösa utan adress ska kunna ansöka om micro-jobb och vara en liten, liten väg emot att komma på fötter igen. 80% utav BabyMocs omsättning går till att bygga denna plattformen och 20% går till lagerhållning av skor.

BabyMocs grundare Frida Grundström.

Jag startade BabyMocs för precis ett år sedan och kommer själv aldrig att ta ut någon lön då jag vill att allt ska återinvesteras i att försöka hjälpa andra. Hemlösa hjälper idag till i BabyMocs verksamhet men ambitionen är att kunna färdigställa en appbaserad plattform för att andra företag på ett enkelt sätt ska kunna erbjuda en hemlös microjobb. Att få möjligheten att poppa-up hos er hade betytt så otroligt mycket för vårt fortsatta arbete med att färdigställa sysselsättningsappen för hemlösa.

Stort grattis BabyMocs till vinsten och lycka till med ert fantastiska arbete.

Läs mer