Visa alla stories

Slow fashion med Uniqlo och Steamery

Förra veckan, en morgon i Uniqlos nyöppnade butik vid Kungsträdgården, hölls en pressfrukost för att lyfta fram Uniqlos denimutbud och textilvårdsprodukter. Det arrangerades i samarbete med Steamery, och fokus låg på klädvård, slowfashion och en mer hållbar modevärld.

För ett event kring att skapa kvalitetsprodukter och att uppmuntra omhändetagandet av befintliga produkter istället för att rusa till att hela tiden köpa nytt kändes det helt rätt att de valde att inreda med hyrd inredning från Beleco – inredning som ju används om och om igen, vilket sparar CO2-utsläpp med varje uthyrning.

Klädstänger och bänkar flyttades bort och gjorde plats för en lounge-yta som möblerades upp och som sedan fick stå kvar över helgen.

Morgonen bjöd på många insikter om vad vi enkelt kan göra i vår vardag och hur man bäst ska göra för att ta hand om sina kläder bättre.

”De flesta människor i dag har varken tid eller kunskap för att ta hand om sina kläder som vi gjorde förr. Plagg som förlorar passform eller färg är nästan alltid urtvättade – inte utslitna. Alldeles för få människor vet att kläder som tas om hand om på rätt sätt, kommer att hålla betydligt längre. Det vill vi förändra!” – Steamery

Den härliga frukosten serverades av Pom & Flora Café.

Produkter i artikeln

Läs mer